ALTERNATIVNE METODE

Drugačni načini zdravljenja…

Osteopatija

kot medicinska veda, izhaja iz predpostavke o enotnosti strukture (zgradbe) in funkcije (delovanja) organizma, tako v zdravem stanju kot v času bolezni. Za osnovni temelj osteopatije velja »življenje je gibanje«, kar se nanaša na vse v telesu živali – organizem kot kot medicinska veda, izhaja iz predpostavke o enotnosti strukture (zgradbe) in funkcije (delovanja) organizma, tako v zdravem stanju kot v času bolezni. Za osnovni temelj osteopatije velja »življenje je gibanje«, kar se nanaša na vse v telesu živali – organizem kot celoto, posamezne telesne dele, posamezne organe in tkiva ter vsako posamezno celico oziroma kemične snovi.

Homeopatija

je oblika zdravilstva oziroma alternativne medicine, ki jo je uveljavil Samuel Hahnemann v 18. stoletju in temelji na prepričanju, da se bolnika na podlagi zakona podobnosti lahko zdravi z izjemo razredčenimi zdravili. V splošnem velja, da so homeopatska zdravila varna za uporabo.

Akupunktura

je široko sprejeta in varna metoda zdravljenja, ki temelji na zabadanju iglic v akupunkturne točke z določenimi tehnikami. Tanke iglice veterinar akupunkturist zabode v točno določene točke na telesu in s tem uravnava pretok vitalne življenjske energije (qi) po meridianih, z namenom da bi v telesu ponovno vzpostavili ravnovesje oz zdravje. Iglice so sterilne in za enkratno uporabo.